ZİLE'DEKİ GAYDAROĞLU KONAĞI BUTİK OTEL OLUYOR



Sakiler Mahallesi Alacalı sokakta bulunan belediyeye ait GAYDAROĞLU Konağına OKA dan (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) destek geldi.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yapılan Turizm Altyapısı konusundaki teklif çağrısına Zile Belediyesi Kültür Müdürlüğünce hazırlanan "GAYDAROĞLU KONAĞI BUTİK OTELİ" projesi Samsun-Çorum-Amasya ve Tokat illerinden gelen 157 proje arasında desteklenmeye uygun proje seçildi.

529.000 TL bütçeli projenin uygulanması ile Geleneksel Zile evlerinin en güzel örneklerinden olan Gaydaroğlu konağı turizm belgeli bir butik otel olarak hizmet vercek. Otel Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ile birlikte işletilecek.

Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL OKA ya müracaat eden projeler arasında bizim projemizin desteklenmeye layık bunması bizleri gururlandırdı. Kentimzin kalkınması için hiç bir fırsatı kaçırmamaya çalışıyoruz. Bu yıkılmaya yüz tutarak harabe haline gelmiş olan binamızın restore edikerek bu durumdan kurtarılmasının yanı sıra ilçemiz turizm belgeli bir butik otele de sahip olacaktır" dedi

Gaydaroğlu Konağının restorasyonuna mevsim şartlarının uygun olması ile birlikte bahar aylarında başlanılacağı bildirildi.